Parketvloer zwevend leggen

U weet misschien wel het een en ander over het leggen van parketvloeren. Zo weet u waarschijnlijk dat dit, in tegenstelling tot het leggen van een laminaatvloer, een klus voor echte professionals is. Het leggen van parket dient namelijk zeer zorgvuldig te gebeuren. Wist u echter ook al dat er twee manieren zijn om uw parketvloer te leggen? U kunt de vloer namelijk vast of zwevend leggen. Een specialist zorgt bij beide manieren van leggen voor hetzelfde, optimale, resultaat. Welke manier u kiest, is afhankelijk van uw wensen, en dan met name voor de toekomst.

Bel: 06 51128621Offerte

Waarom een parketvloer zwevend leggen?

Zwevend parket ligt uiteraard stevig op uw ondervloer. Vanwaar dan deze term? Zevend parket betekent dat het parket niet aan de ondervloer vastgemaakt wordt. Bij een vloer die vastgemaakt wordt, is er sprake van verlijming aan de ondervloer. Een zwevende parketvloer wordt wel stevig op de ondervloer gelegd, maar wordt hier niet aan vastgelijmd.

U vraagt zich wellicht af wat het voordeel is om een parketvloer zwevend te leggen. Dit heeft vooral te maken met wat u eventueel in de toekomst zou willen doen met uw vloer. Vindt u uw vloer mooi, maar verwacht u ergens in de toekomst nog eens een nieuwe vloer te leggen, dan is een zwevende vloer veel sneller en eenvoudiger te verwijderen dan een vloer die vast is gelegd. Bovendien is zwevend parket goedkoper om te leggen; het gaat immers sneller en er zijn minder materialen voor nodig.

3-strook parket Ambiente

Zijn er risico’s?

Een parketvloer zwevend leggen, brengt een (klein) risico met zich mee. Een ervaren vakman kan dit risico echter beperken, of eigenlijk zelfs helemaal uitbannen, zodat u hier geen last van heeft. Met een zwevende parketvloer neemt het risico op het ontstaan van kleine kieren en naden namelijk iets toe. Gebeurt dit daadwerkelijk, dan is dat erg jammer, want het komt de uitstraling van uw prachtige houten vloer niet ten goede. Laat daarom het zwevend leggen van de vloer altijd over aan een bewezen specialist met ervaring.

Wij helpen u graag

Als uw lokale, ervaren specialist, helpen wij u graag met het zwevend leggen van uw vloer. Onze parketteurs beschikken over zeer veel ervaring en hebben tot volle tevredenheid van talloze klanten al veel vloeren gelegd door heel Brabant/Noord Brabant, de Bommelerwaard en plaatsen als:

  • Den Bosch
  • Geldermalsen
  • Gorinchem
  • Utrecht
  • Nijmegen
  • Tiel
  • Zaltbommel

Wij helpen ook u graag aan een prachtige nieuwe vloer, of u deze nu zwevend of vast wilt laten leggen. Wij kunnen u altijd perfect van dienst zijn.


Kom eens langs in onze showroom!

Kom eens langs!
Heeft u vragen over onze diensten en producten of heeft u advies nodig voor uw vloer? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt altijd een afspraak maken om een kijkje te komen nemen in onze showroom. Onder het genot van een kopje koffie spreken we dan graag alle mogelijkheden met u door en helpen we u met het zoeken naar de juiste oplossing!

Bezoekadres
Ambachtshof 7
5317 NN Nederhemert

Correspondentieadres
Waterkers 16
5308 LM Aalst (Gld.)