Nieuw of renoveren?

Laat u inspireren

Wanneer uw kennis op het gebied van vloeren wat te wensen over laat, kan het moeilijk zijn een keuze te maken wanneer u toe bent aan een nieuwe vloer. Soms is het niet eens nodig om een nieuwe vloer aan te schaffen en kunnen wij met het opschuren en behandelen van de vloer al een verbluffend resultaat bereiken. Door de jaren heen hebben we ons vele verschillende stijlen eigen gemaakt. Wij werken onder andere met traditioneel parket, lamel parket, laminaat en pvc. Op zoek naar iets anders? Vraag het ons!

In andere gevallen is het wel nodig om de vloer geheel te vervangen, bijvoorbeeld wanneer een vloer aan het einde van zijn levensduur is of wanneer u zelf toe bent aan een nieuwe vloer. In dit geval adviseren wij u graag over de vele mogelijkheden die er zijn.

Kijk eens rustig verder op onze website en wees vooral niet bang om onze hulp in te schakelen, wanneer u er zelf niet uitkomt!

Een nieuwe vloer

Wilt u een nieuwe vloer in uw huis? Laat u dan verrassen door de kwaliteit van Wilco Bauman Parket! Een goede vloer is iets waar u jarenlang plezier van kunt hebben, mits deze goed wordt gelegd en met de juiste materialen. Door ons oog voor kwaliteit zult u jarenlang plezier hebben van uw vloer!

Verschillende keuzes
Door onze brede kennis kunnen wij werken met verschillende materialen, waaronder PVC, laminaat, systeemparket, traditioneel parket en kurkvloer.

Parketvloeren
Parketvloeren worden in vele varianten en vormen gelegd. Van parketstroken en parkettegels tot de visgraatvloer. De meest populaire vorm is wel het leggen van een zwevende (laminaat) parketvloer met stroken of lamellen. Naast het traditionele houten parket wordt de laminaatvariant met kunststof toplaag steeds populairder.

Kurkvloeren
Kurkvloeren passen door hun unieke eigenschappen en ontelbare mogelijkheden perfect in de kinderkamer. Uw kinderen kunnen zich uitleven in de geluiddempende, met kurk bekleedde kamers, maar u kunt kurkvloeren ook gewoon in de woonkamer gebruiken. Naast de de geluiddempende functie werken kurkvloeren namelijk ook perfect isolerend, wat u weer kunt merken aan de energierekening. Bovendien is deze vloer milieuvriendelijk en duurzaam.

PVC-vloeren
PVC-vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en –verkoeling. Dit komt doordat deze vloer vaak erg dun is, wat de warmteweerstand lager maakt. Een PVC-vloer is erg makkelijk te onderhouden. In principe hoeft er niet uitgebreid schoongemaakt te worden en hardnekkige vlekken zijn meestal zeer eenvoudig te verwijderen, omdat ze niet in de vloer trekken. De toplaag van een PVC-vloer is zeer krachtig, dit maakt de vloer slijtvast.

 

Onderhoud en Renovatie

Onderhoud is het behoud van uw houten vloer. Zeker als het een parketvloer, plankenvloer of houten vloerdelen betreft.

Het onderhoud van houten vloeren vraagt om specifieke onderhoudsmiddelen. Soms zijn bestaande houten vloeren gebaat bij renovatie. Jarenlang intensief gebruik van een parketvloer kan zijn sporen achterlaten. Renovatie van vloeren is dan vaak een goedkopere oplossing dan een volledig nieuwe houten vloer. Door schuren, oliën of lakken krijgt uw vloer weer de uitstraling alsof deze nieuw gelegd is.

Renovatie
Onder renovatie verstaan we het schuren van de vloer, dit gebeurt in 3 fases. Allereerst wordt de vloer geschuurd met korrel 40, dit is een grove korrel die verkleuringen en eventuele beschadigingen uit de vloer haalt. Daarna wordt er geschuurd met korrel 80, dit is een fijnere korrel en als laatste zal er geschuurd worden met korrel 120. Als de vloer een V-Groef heeft wordt deze uitgefreesd of geschuurd. Wanneer de vloer gespijkerd is, dan worden de open spijkertjes of eventueel zichtbare spijkergaatjes opgevuld met stopmiddel in dezelfde kleur als de vloer.

Borstelen
U kunt er ook voor kiezen om de vloer te laten borstelen. De zachte houtnerf word met een soort van staalborstel op de schuurmachine uit de vloer geborsteld, waardoor de vloer een grovere uitstraling krijgt. Dit kan alleen bij een eikenhouten vloer.

Er zijn diverse manieren om hout af te werken en effectief te beschermen:
Lak
Olie
Hardwaxolie

Reparaties of gedeeltelijk nieuw?
Ook voor plaatselijke reparaties of een gedeeltelijk nieuwe parketvloer als aansluiting op uw huidige parketvloer kunt u bij ons terecht.

Heeft u plannen voor een uitbouw? Wij schuren uw huidige parketvloer op, behandelen deze opnieuw en brengen het nieuwe gedeelte parketvloer van de uitbouw aan.

Kortom, bij Wilco Bauman Parket bent u op het juiste adres voor alles wat te maken heeft met onderhoud en vloerrenovatie.
Voor specifieke vragen en/of informatie over onderhoud en renovatie belt u met 06-51128621 of gebruikt u het contactformulier. Wij helpen u graag verder met het maken van de juiste keuzes en vinden samen met u de juiste oplossing.

Kom eens langs in onze showroom!

Kom eens langs!
Heeft u vragen over onze diensten en producten of heeft u advies nodig voor uw vloer? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt altijd een afspraak maken om een kijkje te komen nemen in onze showroom. Onder het genot van een kopje koffie spreken we dan graag alle mogelijkheden met u door en helpen we u met het zoeken naar de juiste oplossing!

Bezoekadres
Ambachtshof 7
5317 NN Nederhemert

Correspondentieadres
Waterkers 16
5308 LM Aalst (Gld.)